Fortsätt till huvudinnehåll

Användarkontot blir låst i Windows-domänen

Råkar en användare i domänen ut för att kontot blir låst titt som tätt, trots att han inte matat in fel lösenord flera gånger på raken? Det kan bero på att klientdatorn har cachat ett gammalt lösenord!

Gör så här:
  1. Öppna "Kör" från startmenyn eller genom snabbkommandot windows-knappen + R
  2. Mata in följande rad
    rundll32.exe keymgr.dll, KRShowKeyMgr
  3. Tryck Enter
  4. I fönstret som öppnas visas en lista med ett konto sparat. Ta bort det!
  5. Du är klar!

Kommentarer

Anonym sa…
Jag avundas din förmåga att publicera underbar artikel - ville bara säga att jag gillar det här!

Populära inlägg i den här bloggen

Samba mount script

Först måste du installera filsystemet som ska användas för monteringen: sudo apt-get install smbfs Skapa sen en mapp att montera nätverksutdelningen i: mkdir mappnamn Nu är det bara att montera nätverksutdelningen i mappen: sudo mount -t cifs //server/utdelning /monteringspunkt Om du behöver ange ett användarnamn och lösenord för att nå utdelningen skriver du: sudo mount -t cifs //server/utdelning -o username=MyUsername,password=MyPassword /monteringspunkt Om du vill logga in anonymt via ett gästkonto skriver du: sudo mount -t cifs //server/utdelning -o username=anonymous,guest /monteringspunkt För att slippa skriva in denna rad för varje utdelning vi vill montera varje gång vi har startat om datorn vill vi gärna skriva in det i ett script där vi definierar samtliga utdelningar vi vill montera och som vi, om vi vill, kan köra automatiskt vid varje inloggning. Vi börjar med att skriva ett script: #!/bin/bash # this script mount smb shares on jimmys server echo "Mounting: Utdelning.

Vad är Ubuntu?

Ubuntu är en helt gratis linux-distribution baserad på Debian och GNOME men innehåller en hel del extra för att göra det lättare för användaren. Det släpps nya versioner var sjätte månad och man har ett tydligt fokus användaren och användarvänlighet. Du kan välja att tanka hem eller skicka efter en gratis installtionsskiva när som helst och installationen går på ett kick. När systemet väl är igång kan du med några få knapptryck installera extra programvara, installera nya teman och justera ditt operativsystem så att du får det precis som du vill ha det. Vill du läsa mer? Se ubuntu.com - där du också kan tanka ner installationsskivan, eller se Ubuntus svenska sida ubuntulinux.se

Är Windows ett virus

Ett virus är något som: - Försökar sig snabbt. - Använder datorns systemresurser, och sackar därigenom ner datorns kapacitet. - Då och då får din hårddisk att krascha. - Du får genom att skaffa värdefulla program, där viruset hakar på. - Då och då får användaren att tro att hans/hennes dator är för långsam så att ny hårdvara införskaffas Fram till nu så verkar det faktiskt som om Windows är ett virus, men det finns vissa olikheter: Virus kan köras på de flesta systemen, är universellt kompatibla och är välskrivna av sina upphovspersoner. Deras programkod är faktiskt snabb, kompact, effektiv och de har en benägenhet att bli mer och mer sofistikerade vid varje ny version. Så är det - Windows är inte ett virus.