Fortsätt till huvudinnehåll

HP tx1000 tablet-serie med Windows XP

HP:s serie med tablet-datorer, tx1000, levereras enbart med Windows Vista och har inget officiellt stöd för Windows XP (det finns inga officiella drivrutiner från HP). Men det hindrar dig inte från att skaffa dom själv från annat håll!

Min konfiguration:
Chipset: nForce 430/410/405/400 - drivrutin
Fingeravtryck: HP, kräver Verisoft Access Manager - drivrutin - programvara
Touchscreen: eGalax - drivrutin
CPU: AMD Turion 64 Mobile Technology - drivrutin
Grafikkort: Nvidia (Go) 6150 - drivrutin
WiFi: Broadcom 802.11/a/b/g/n - drivrutin
Ljud: Realtek High Definition - drivrutin
Bluetooth: Integrerad blåtandsmodul 2.0 - drivrutin
Modem: Motorola SL3054 - drivrutin

OBS! Grafikkortsinstallationen kommer först att packa upp filer till en temp-mapp och sen stanna med ett felmeddelande. Från enhetshanteraren väljer du då att uppdatera drivrutinen för grafikkortet och hämtar .inf-filen från temp-mappen.

Här finns fler drivrutiner och en guide
:
http://forum.tabletpcreview.com/showpost.php?p=86955&postcount=38

Här är en mycket bra sida med samtliga drivrutiner att tanka ner:
http://www.freespace.com.mx/tx1000/


Nu är det bara att installera Windows XP Tablet edition och sen lägga in alla dessa drivrutiner.
Tänk på att du måste ha tillgång till en annan dator och ett USB-minne eller brännare eftersom inget av nätverkskorten kommer att fungera förrän du lagt in drivrutinerna som du måste tanka ner från internet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Min nuvarande hemautomationsinstallation

Sen jag fick en begagnad Tellstick Net för en massa år sen har jag alltid haft någon form av hemautomation igång. Sedan 2015 nån gång har basen varit Home Assistant med lite olika hårdvara för att kunna kommunicera på ett antal trådlösa protokoll. Efter ett misslyckat försök att få en Raspberry Pi 3B att fungera tillförlitligt kombinerat med en USB-hubb och en extern SSD blev det istället ett skifte till docker-containers för varje mjukvara som krävs för att kommunicera med den hårdvara jag vill använda, snurrandes på min befintliga hemserver som även sköter lagring och backup. Nedan följer en kort sammanställning över vilken hård- och mjukvara jag nyttjar, samt en kortfattad steg-för-steg guide som beskriver hur installationen gick till. Hårdvara: Min hemserver snurrar på en mini-ITX Atom N330 med 4Gb ram, en ssd för os:et (Ubuntu 20.04) och en raid-10-array för lagring av foton mm. Zigbee: ljuskällkor från IKEA och Philips samt sensorer (magnet, temperatur, lufttryck, rörelse mm) frå

CrossOver Office - ännu en wine-utveckling

Cedega möjliggör spelandet av windowsspel på din linux-dator, men hur är det med programmen? Visserligen finns det lika bra, oftast bättre, gratis open-source substitut för nästan alla vanliga program, men du kanske har fäst dig vid Photoshop eller Dreamweaver eller känner att du bara måste ha iTunes och inte orkar vänta på Songbird. Då är CrossOver Office nått för dig. Precis som Cedega är detta en kommersiell vidareutveckling av Wine. Precis som i Cedega öppnar du här installationsfilen för programmet du vill installera i CrossOver Office:s programinstallations-fönster. För de vanligaste programmen finns det färdiga inställningar att välja ur en lista. Så fort du startat installationen ser allt ut som vanligt och du behöver inte göra några inställningar alls utöver de vanliga. När installationen är klar hamnar det en genväg på skrivbordet och du kör programmet direkt med ett musklick precis som vilket linux-program som helst. Cedega skapar ett fejkat Windows under din användarkatalog

Nvidia-driver för Ubuntu och GeForce 8500GT

För att få full acceleration och 3D-rendering måste du använda Nvidia:s Beta-driver. Tanka ner drivern från NZone och kör: sudo sh NVIDIA-Linux-x86-100.14.06-pkg1.run Låt installeraren kompilera kernel-moduler om så behövs och starta sen om datorn så bör det fungera. Sen är det bara att konfigurera xorg.conf-filen (se kommande inlägg).